Helsefagarbeider- fagbrev

Om opplæringen Opplæringen passer for deg som ønsker fagbrev som helsefagarbeider og som har praktisk erfaring i omsorg, grunnleggende sykepleie eller miljøarbeid for pasienter og brukere av helse- og sosialtjenesten. Opplæringen forbereder deg til tverrfaglig skriftlig teorieksamen for praksiskandidat, og fagprøven. Undervisningen er basert på læreplan i felles programfag i Vg2 Helsearbeiderfaget, gruppearbeid, diskusjoner og individuell/gruppeveiledning. Veiledningen retter seg både mot den tverrfaglig teoretisk skriftlig eksamen og på fagprøven. Veiledningen er basert på læreplanen i Helsearbeiderfaget Vg3/opplæring i bedrift, og innsending av tidligere eksamensoppgaver (tre oppgaver). Opptakskrav er fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige må ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig.

Innhold i undervisningen helsefremmende arbeid kommunikasjon og samhandling yrkesutøvelse For mer informasjon om utdanningen finner du på Utdanningsdirektoratet sine sider: https://www.udir.no/lk20/hea03-03

Gjennomføring Opplæringen gjennomføres som nettundervisning i små grupper eller på kveldstid en kveld i uken i ett semester. I tillegg får du tilgang til nettbaserte verktøy som støtte til undervisningen. Ved bruk av nettundervisning kan du følge undervisningen fra din PC, uavhengig av hvor du er. Opplæringen basert på pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver og innsending av oppgaver. Du ser og kommuniserer med medstudenter og foreleser.

Finansiering Utdanningen godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse (sjekk studiested). Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no Er du medlem i en fagorganisasjon, vil de fleste ha stipendordninger du kan søke på.

Eksamen Som praksiskandidat må du ta eksamen i alle fag i tillegg til den tverrfaglig praktisk eksamen. Eksamen foregår 2 ganger i året. Oppmeldingsfristene er 15. september og 1. februar. Du må huske å betale eksamensgebyret samtidig når du melder deg opp til eksamen. Sjekk tidspunkt og sted for eksamen etter du har meldt deg opp. Meld deg på skriftlig teorieksamen her: Fylke Link til oppmelding Agder privatist.inschool.visma.no Innlandet privatist.inschool.visma.no Møre og Romsdal privatist.inschool.visma.no Nordland https://www.nfk.no/tjenester/utdanning/utdanning-i-skole/eksamen/oppmelding-eksamen/ Oslo privatist.inschool.visma.no Rogaland privatist.inschool.visma.no Vestfold og Telemark privatist.inschool.visma.no Troms og Finnmark privatist.inschool.visma.no Trøndelag privatistweb.no Vestland privatist.inschool.visma.no Viken privatist.inschool.visma.no

Veien videre fram til autorisasjon Du må ha bestått teorieksamen for å kunne avlegge fagprøven. I tillegg må du dekke kravet til praksis. Har du fellesfag fra tidligere, vil du ved å avlegge eksamen i Vg1 og Vg2, kunne få redusert praksistiden din med inntil 2 år. Det er Fagopplæringen i ditt fylke som godkjenner praksis og som arrangerer fagprøven.

Gratis veiledning Vi tilbyr gratis veiledning. Ring oss og avtal tidspunkt på 92699733

MELD DEG PÅ KURSET HER!