Helsefagarbeider - Fagbrev

Om opplæringen

Opplæringen passer for deg som ønsker fagbrev som helsefagarbeider og som har relevant arbeidserfaring i faget, minimum 2-3 år. 

Opplæringen forbereder deg til tverrfaglig skriftlig teorieksamen for praksiskandidat, og fagprøven.
Undervisningen er basert på gruppearbeid, diskusjoner og individuell/ gruppeveiledning.  Veiledningen retter seg både mot den tverrfaglig teoretisk skriftlig eksamen og på fagprøven.

Opptakskrav er fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige må ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig.

Informasjon

Opplæringen følger offentlig læreplan i Helsearbeiderfaget. Den omfatter fire kjerneelementer med tilhørende kompetansemål.

Kropp, helse og omsorg

Dialog, relasjon og veiledning

Hjelpemidler, teknologi og velferdsteknologi

Etikk og regelverk

Mer informasjon om utdanningen finner du på Utdanningsdirektoratet sine sider her

Gjennomføring

Opplæringen gjennomføres som nettundervisning i små grupper på kveldstid en kveld i uken i ett semester. I tillegg får du tilgang til nettbaserte verktøy som støtte til undervisningen.

Ved bruk av nettundervisning kan du følge undervisningen fra din PC, uavhengig av hvor du er. Opplæringen er basert på pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver og innsending av tidligere eksamensoppgaver. Du får trening i hvordan skrive en god besvarelse av en eksamensoppgave. Din kontaktlærer passer på at du er godt forberedt. Du kan være trygg på at du kan det du skal, før du går løs på både teorieksamen og fagprøven. 

Gratis veiledning

Lurer du på hva som skal til for å få fagbrev i Helsearbeiderfaget som praksiskandidat? Trygg opplæring-veiledning tilbyr gratis veiledning. Ta kontakt for en uforpliktende prat om din vei og dine muligheter.  Ring Jenny og avtal tidspunkt på 92699733. 

Informasjon

Finansiering

Utdanningen er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse (sjekk studiested). Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no
Er du medlem i en fagorganisasjon, vil de fleste ha stipendordninger du kan søke på.

Eksamen
 
Som praksiskandidat må du avlegge en skriftlig eksamen. Eksamen foregår  to ganger i året. Oppmeldingsfristene er 15. september og 1. februar.
Oppmelding til eksamen skjer via disse portalene:
 
Nordland: her 
 
Trøndelag: her
 

Alle andre fylker: her

 

Veien videre fram til autorisasjon

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne avlegge fagprøven. I tillegg må du dekke kravet til praksis. Har du fellesfag fra tidligere, vil du ved å avlegge eksamen i Vg1 og Vg2, kunne få redusert praksistiden din med inntil 2 år. Det er Fagopplæringen i ditt fylke som godkjenner praksis og som arrangerer fagprøven.

Når du har bestått fagprøven kan du søke autorisasjon som helsefagarbeider.

Deltakere om kursene

Nettkursveilederen
5.0
Based on 10 reviews
powered by Facebook
Anna S Andersen
Anna S Andersen
2022-05-10T10:02:16+0000
Jeg anbefaler Jenny på det varmeste som lærer og kurset hennes. Jeg får for øyeblikket hjelp av henne, og jeg føler... endelig at jeg faktisk kan ta eksamen 1. juni. Hun er en faktisk lærer som bryr seg om deg som student. Hun forteller deg ikke at du ikke er god nok. Hun hjelper deg faktisk og vil at du skal oppnå potensialet ditt.read more
Tu Flaqui Noruega
Tu Flaqui Noruega
2022-04-12T08:45:43+0000
Jeg anbefaler Nettkursveilederen. Jenny er en dyktig og inspirerende lærer, og hun hjelper deg å lykkes med... teorieksamen og fagprøven!read more
Babacarr Joof
Babacarr Joof
2022-01-05T19:03:23+0000
Jeg har gått på det kurset og lært mye av Jenny hun er veldig dyktig 💯 . Nå har jeg bestått eksamen 🙌🏾 tusen takk for... hjelpe Jenny du er beste ❤️👏🏾read more
Katya Kostadinova
Katya Kostadinova
2022-01-05T11:20:29+0000
Jeg kan absolutt anbefale dette kurset for andre. Her får du et kurs med en svært god faglærer og veileder. Så langt... har det vært en meget positiv opplevelse. Kursveilederen har laget et bra opplegg med god balanse som gjør læringen enklere. Det er spennende og lærerikt å delta på samlingene. Det er bygget opp på en slik måte at man får god forståelse. Kurset fungerer veldig godt selv om alt foregår digitalt og er greit å gjennomføre på deltid ved siden av jobb. Jeg fikk god veiledning og råd fra Jenny Ellingsen og har bestått teorieksamenen .❤️read more
ቲና ስላሚና
ቲና ስላሚና
2021-11-13T13:49:35+0000
Jeg er godt fornøyd med hjelpen og veiledning jeg har fått i dette kurset. Jeg er blitt tryggere på hvordan jeg løser... eksamensoppgaven og føler meg eksamensklar. Jenny er en dyktig veileder, hun er god på å forklare på en enkel og tydelig måte. Jeg anbefaler dette kurset til andre som skal ta teorieksamen. Du vil garantert lykkes på eksamen med veiledning fra Jenny.💚💛❤read more